A szelíd gesztenye sütése egy igazán
ízletes és őszi hangulatot árasztó desszert, amelyet egyszerűen
elkészíthetünk otthon is. Ha már megmelengette a szívünket az őszi levelek
varázsa, ideje belevágni a sütésbe! Először is szükségünk lesz friss
gesztenyére. Ezeket megmossuk, majd a tetejükbe kis bemetszést vágunk, hogy a
forró sütőben ne robbanjanak fel. Ezt követően beletesszük a gesztenyéket egy
tepsibe, és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Amikor kész, kiemeljük
őket a sütőből. A következő lépés a gesztenyék meghámozása. Ehhez a legjobb
módszer, ha még forrón vesszük elő őket a tepsiből, és egy nedves
konyharuhával letakarva hagyjuk őket pár percig pihenni. Ezáltal könnyebben
le fogják engedni a héjukat, és könnyen meghámozhatjuk őket. Miután
meghámoztuk a gesztenyéket, tálalhatjuk is őket. Akár önmagukban is finomak
lehetnek, de akár egy kis mézzel vagy fahéjjal megszórva még mennyeibbek
lesznek. Összességében tehát elmondhatjuk, hogy a szelíd gesztenye sütése
egyszerű és nagyszerű módja annak, hogy az őszi hangulatot magunkba szívjuk
és finom desszerttel kényeztessük magunkat. Próbáljátok ki ti is otthon!