Az őszi időszak elengedhetetlen étele
a szelídgesztenye, melynek sütése igazi gasztronómiai élményt nyújthat. A
szelídgesztenyék sütése nemcsak finom, hanem egyszerű is, így bárki könnyedén
elkészítheti otthon is. Először is fontos megfelelően bevágni a
szelídgesztenyéket, hogy a héjuk ne pattanjon fel a sütés során. Ezt egy éles
késsel tegyük meg, majd helyezzük őket egy tepsibe. Adjunk hozzá egy kevés
vizet a tepsibe, hogy párolódjanak is a gesztenyék. A következő lépésben
melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd helyezzük be benne a tepsit. Hagyjuk
sülni kb. 20-30 percig, amíg a gesztenyék megpuhulnak és könnyedén kinyitható
lesz a héjuk. Ekkor vegyük ki a sütőből és hagyjuk kicsit hűlni, hogy ne
égjuk meg magunkat. A szelídgesztenye sütve is lehet önmagában élvezetes
csemege, de akár püréként vagy krémlevesként is felhasználhatjuk.
Ízesíthetjük sóval, rozmaringgal vagy fahéjjal is az extra ízekért.
Összességében tehát a szelídgesztenye sütése egyszerű, de mégis ínycsiklandó
fogás lehet az őszi hónapokban. Próbálja ki otthon is és élvezze az aromás és
tápláló gesztenyét!