Szilva Befőtt Készítése

  A szilva befőtt készítése egy
nagyszerű módszer arra, hogy az őszi idényben gyümölcsös finomságokkal lepjük
meg családunkat és barátainkat. A befőzés hagyománya már évtizedek óta él és
virágzik, hiszen így lehet a legtovább élvezni a friss gyümölcs ízét és
tápanyagait. Először is válasszunk ki egészséges, érett szilvákat a befőtt
elkészítéséhez. Mossuk meg alaposan és csepegtessük le őket. Azután jöhet a
magozás, amit egy kis gyakorlattal könnyen el lehet végezni. Ha van kedvünk,
akkor a szilvakarikákat még lehet fahéjjal vagy vaníliával megbolondítani.
Egy fazékban keverjünk össze vizet, cukrot és citromlevet, majd forraljuk
fel. Adjuk hozzá a szilvákat, majd főzzük pár percig. Ezután töltsük üvegekbe
a befőttet és zárjuk le jól őket. A forró vízfürdőben történő sterilizálás
segít abban, hogy hosszú ideig eltarthassuk a finomságot. Ha minden lépést
maradéktalanul betartottunk, akkor néhány hét múlva már büszkén kínálhatjuk
vendégeinknek vagy élvezhetjük magunk is a finom szilva befőttet. Jó
étvágyat!