A szőlőlé készítése otthon egy
egyszerű és finom módja annak, hogy kihasználjuk a friss szőlő szezonját, és
egészséges italt készítsünk magunknak. Ez a friss, természetes ital tele van
antioxidánsokkal és vitaminokkal, amelyek segítenek erősíteni az
immunrendszert és javítani az általános egészségünket. Az első lépés a szőlő
megmosása és leszemezése. Fontos, hogy csak friss, érett szőlőt használjunk a
lé elkészítéséhez. A szőlőt alaposan mossuk meg, majd szedjük le a szemeket a
szárról. Miután elkészítettük a szemeket, tegyük őket egy turmixgépbe vagy
aprítógépbe, és hagyjuk összezúzni őket. Ha nem szeretnénk a magokat is
belekeverni a levünkbe, akkor használjunk egy finomabb szűrűt vagy levet
sajtózsákkal. Miután kinyertük a gyümölcslevet, ízlés szerint hozzáadhatunk
némi cukrot vagy mézet az ízek kiemelése érdekében. Adjunk hozzá némi
citromlevet is, hogy felfrissüljön az íze. Végül töltsük üvegekbe vagy
poharakba a frissen facsart szőlőlevet, majd tegyük őket hűtőszekrénybe
legalább egy órára. Hidegen fogyasztva igazán finom és üdítő italt kapunk.
Összességében tehát a szőlőlé készítése otthon egyszerű módja annak, hogy
élvezhessük a friss gyümölcsök jótékony hatásait. Próbáljuk ki ezt az
egyszerű receptet a következő szüret alkalmával!