Szőlőlé

  A szőlőlé egy nagyon egészséges és
finom ital, amelyet már évszázadok óta fogyasztanak az emberek szerte a
világon. A szőlőlé készítése viszonylag egyszerű, és otthon is könnyedén
elkészíthető. A következő lépések segítségével te is könnyedén elkészítheted
saját szőlőleveted: 1. Válassz megfelelő szőlőfajtát: A legjobb eredmény
érdekében válassz édes és lédús szőlőfajtákat, például a concord vagy a
muscat. 2. Mossd meg alaposan a szőlőt: Fontos, hogy alaposan megmossuk a
szőlőszemeket, hogy eltávolítsuk róluk a vegyszereket és egyéb
szennyeződéseket. 3. Távolítsd el a szárakat: Miután megmostad a szőlőt,
távolítsd el a szárakat és ürítsd ki őket egy nagy tálba. 4. Szórj rá egy kis
cukrot: Ha szereted édesebben az italokat, akkor adj hozzá egy kis cukrot a
tálba lévő szőlőhöz. 5. Pürésítsd a szőlőt: Használj egy botmixert vagy
turmixgépet, hogy alaposan összeaprítsd a szőlőszemeket és elkészítsd belőlük
a pépet. 6. Szűrd le a levet: Használj egy finom szitát vagy gézzsákot, hogy
leszűrd az így kapott pépet és elkülönítsd belőle a levet. 7. Töltsd üvegekbe
vagy palackokba: Öntsd át a leszűrt léte üvegekbe vagy palackokba, majd tedd
őket hűtőbe pihenni. És voilà, kész is vagy saját friss, egészséges és finom szőlőlevünk!
Ne feledd, hogy minél frissebb és minőségibb a használt alapanyag (a szüret),
annál finomabb lesz az elkészült ital. Jó kóstolgatást!