A szőlőlekvár egy finom és egészséges
csemege, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon is. A szőlőlekvár
elkészítéséhez először meg kell mosnunk és leszednünk a szőlőszemeket. Ezután
egy lábasban össze kell turmixolni vagy zúzni a szőlőt, majd hozzáadni egy
kis vizet és cukrot. Ezután felforraljuk a keveréket és lassú tűzön
folyamatosan kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik. Fontos, hogy ne hagyjuk,
hogy leégjen vagy túl sűrű legyen a lekvár. Ha elérte a megfelelő állagot,
lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni. A szőlőlekvárt üvegekbe töltjük és
hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőben tároljuk. A szőlőlekvár remek reggeli
pirítósra vagy sütikbe töltve, de akár desszertekhez is remekül
felhasználható. A szőlőlekvár gazdag antioxidánsokban és vitaminokban, így
nemcsak finom, de egészséges is. Ráadásul otthon könnyen elkészíthetjük
anélkül, hogy mesterséges adalékokat vagy tartósítószereket kellene
hozzáadnunk. Próbálja ki Ön is ezt az egyszerű receptet, és élvezze a friss,
házi szőlőlekvár ízét!