A tepsiben sült töltelék egy nagyszerű
lehetőség arra, hogy egy egyszerű és ízletes ételt varázsoljunk az asztalra.
A recept sokféle módon variálható, attól függően, hogy milyen hozzávalókkal
szeretnénk gazdagítani. Először is válasszuk ki a tepsit, amiben elkészítjük
az ételt. Fontos, hogy ne legyen túl mély vagy túl széles, hogy az összetevők
egyenletesen süljenek meg benne. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A
következő lépés a töltelék elkészítése. Választhatunk húsos és vegetáriánus
verziót is. Húst használva például csirkét vagy marhahúst apró kockákra vágva
piríthatunk meg. Zöldséges változathoz pedig színes zöldségeket, például
paprikát, cukkinit és paradicsomot kockázhatunk fel. Egy másik fontos lépés a
fűszerezés. Bátran használjuk a kedvenc fűszereinket, így lehet az étel
igazán ízletes. Sóval, borssal, fokhagymával és petrezselyemmel bátran
kísérletezzünk. Amikor minden összetevő elkészült, rétegezzük be őket a
tepsibe. Először tegyük az aljára a húst vagy zöldségeket, majd ráöntve egy
kevés alaplével vagy paradicsomszósszal még ízletesebbé tehetjük az ételt.
Végül fedjük le a tepsit alufóliával és tegyük be előmelegített sütőbe. Kb.
40-50 percig süssük addig, amíg az összetevők összeérnek és finom aranybarnás
színt kapnak. A tepsiben sült töltelék nagyszerű lehetőség arra, hogy gyorsan
és egyszerűen egy ízletes fogást készítsünk az egész családnak. Próbáljátok
ki ti is ezt az egyszerű receptet otthon és garantáltan sikert arattok vele!