Termesztett Ananász

  A termesztett ananász egy trópusi
gyümölcs, amelyet szerte a világon nagy mennyiségben termelnek és
fogyasztanak. Az ananász gazdag C-vitaminban, rostokban és más fontos
tápanyagokban, így rendkívül egészséges választás az étrendünkbe. Ahhoz, hogy
termesztett ananászt neveljünk, szükségünk lesz egy érett ananászra. Először
vágjuk le a tetejét az ananásznak, majd távolítsuk el az alsó leveleket. Ezt
követően helyezzük egy vízzel teli edénybe úgy, hogy az alja éppenhogy
érintse a vizet. Hagyjuk állni pár napig, majd ültessük át egy virágcserépbe
földbe. Az ananászok szeretik a meleget és a nedvességet, ezért fontos, hogy
napos és meleg helyen tartjuk őket. Öntözzük rendszeresen, de vigyázzunk,
hogy ne álljon meg a víz a talajon. Ha minden jól megy, néhány hónap múlva
már élvezhetjük saját termesztett ananászunkat! Az ananászok többségek
kifejezetten finom és édesek lesznek otthon nevelve. Emellett nagy örömöt
okozhat látni, hogyan nő és fejlődik a növényünk. Próbáljátok ki ti is ezt a
kis kertészeti projektet otthonotokban!