A tök egy olyan zöldség, amelyet az
ősz jellegzetes ételeinek elkészítésekor gyakran használunk. A különböző
tökfajták nagyon változatosak lehetnek, mind méretükben, formájukban,
színükben, és ízükben is. Az alábbiakban bemutatjuk néhány közülük a
legnépszerűbbeket képekkel! 1. Hokkaido tök: Ez a tökfajta Japánból
származik, és narancssárga színű héja van. A húsuk sűrű és édes, tökéletes
például krémleves készítéséhez. 2. Spagetti tök: Ennek a tökfajtának a húsa
rostos és spagettihez hasonlóan hosszú szálakra bontható. Ideális választás
lehet paleo vagy gluténmentes diéták során tészta helyett. 3. Patisszon tök:
Ez a kis fehér tökfajta általában cukkinire emlékeztet, de enyhén édeskés íze
van. Sokszor használják sütve vagy főzve. 4. Butternut tök: Ez az egyik
legnépszerűbb tökfajta, melynek hosszú nyaka és narancssárga húsa van. Nagyon
finom és aromás íze miatt sokféle ételbe beletehető. 5. Sütőtök: A sütőtököt
gyakran használják sütemények készítésére, de párolva vagy leves formájában
is nagyon finom lehet. Összességében tehát a tökfajták rendkívül változatosak
és kreatív módon felhasználhatóak az ételkészítés során. Érdemes kipróbálni
mindegyiküket, hogy megtaláld a számodra legízletesebbet!