Vöröshagyma Eltevése Télire

  Ahogy beköszönt az őszi időjárás,
elérkezik az ideje annak, hogy gondoskodjunk a téli készletekről. A
vöröshagyma egyik alapvető zöldség az ételízesítés során, és remek lehetőség
arra is, hogy télire tartósítsuk. Ha szeretnéd, hogy egész évben friss
vöröshagymád legyen otthon, kövesd ezeket a lépéseket: 1. Válassz ki
egészséges, száraz és sérülésmentes vöröshagymát a tartósításhoz. 2. Hagyd
megszáradni a frissen mosott vöröshagymákat legalább egy hétig egy jól
szellőző helyen. 3. Miután megszáradtak, távolítsd el a külső héjszínt és a
gyökereket. Ne hámozd meg őket teljesen! 4. Tegyél egy réteg újságpapírt vagy
fóliát egy dobozba vagy kosárba, majd rétegezd rá a vöröshagymákat. 5.
Szorosan ne takard le őket, hogy meglegyen a szellőzésük. 6. Helyezd el a
dobozt egy sötét, hűvös és jól szellőző helyen tárolni. Ezekkel az egyszerű
lépésekkel könnyedén elkészítheted saját téli vöröshagyma készletedet. Így
mindig kéznél lesz friss és ízletes alapanyag az ételeidhez akkor is, amikor
épp nincs lehetőséged frisset vásárolni. Jó munkát és jó étvágyat kívánok!