A zeller palanta egy nagyon egészséges
és tápláló zöldség, amely sokak szerint az egyik legfinomabb nyers
zöldségféle. A palanta a zeller gyökere, és fűszeres, enyhén édes íze van,
ami kiválóan passzol salátákhoz vagy akár önmagában is fogyasztható. 1. A
zeller palantát először meg kell hámozni és fel kell vágni. Fontos, hogy
alaposan mossuk meg a zellert, mielőtt fogyasztanánk, hogy eltávolítsuk róla
a földet és egyéb szennyeződéseket. 2. A zeller palanta számos egészségügyi
előnnyel rendelkezik. Gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban,
mint például a K-vitamin és a cink. Emellett alacsony kalória- és
zsírtartalommal rendelkezik, így ideális választás lehet fogyókúrázóknak is.
3. A zeller palanta fogyasztása segíthet csökkenteni a vérnyomást, javítani
az emésztést és erősíteni az immunrendszert. Emellett támogatja a szív- és
érrendszer egészségét is. 4. A zeller palanta könnyen beilleszthető az
étrendbe salátákba, turmixokba vagy akár nyersen is snackként fogyasztható.
Ízesíthetjük citromlével, olívaolajjal vagy akár tahinivel is. 5.
Összességében elmondható, hogy a zeller palanta rendkívül tápláló és
egészséges élelmiszer, amelynek számos pozitív hatása van az egészségre.
Érdemes tehát beiktatni az étrendbe, ha szeretnénk változatosabbá és
táplálóbbá tenni az étkezéseinket.