Ahogy beköszönt az őszi időszak, egyre
több ember gondolkozik azon, hogy hogyan erősítheti az immunrendszerét és
egészségét a hidegebb hónapokban. Az egyik legegyszerűbb és legfinomabb
módszer erre az otthon készített almálé fogyasztása. Az almálé tele van
vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek segítik a szervezet védekező
rendszerét és általános egészségét. Ráadásul a házilag elkészített
változatnak nincsenek hozzáadott cukrok vagy tartósítószerek, így sokkal
egészségesebb, mint a bolti verziók. Hogyan készítsünk almát házilag? Első
lépésként válasszunk friss, lédús almákat. Mossuk meg alaposan, majd vágjuk
fel őket kisebb darabokra, magházaiktól megszabadítva. Ezután tegyük őket egy
turmixgépbe vagy lereszeljük őket. Ha szeretnénk, szűrjük át a pépet egy
finom szűrőn vagy sajtszövön, hogy eltávolítsuk belőle a szilárd részeket. Az
elkészített almálét tároljuk hűtőszekrényben üveg vagy műanyag palackban.
Fogyasszunk belőle naponta egy pohárral reggelente éhgyomorra, hogy a legjobb
hatást érjük el. Az almálé rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni a
betegségeket és erősíteni az immunrendszert. Emellett frissítő és finom ital
is egyben, amelyet gyerekeknek is könnyen meg lehet szoktatni. Ha te is szeretnél
egészségesebben élni az őszi hónapokban, próbáld ki otthon elkészíteni az
almát! Így könnyedén erősítheted az immunrendszered és élvezheted a friss
gyümölcsök jótékony hatásait.