Almalé Készítése

  Az almalé készítése otthon egy
egyszerű és egészséges módszer arra, hogy friss, tápláló italt készítsünk
magunknak és családunknak. Az almalé tele van vitaminokkal és ásványi
anyagokkal, ami segít az immunrendszer erősítésében és általánosságban is jó
hatással van az egészségünkre. Az almalé elkészítése nagyon könnyű. Először
is szükségünk lesz néhány alma megmosására és felvágására. Ha lehetőségünk
van rá, érdemes bio almát választani, hogy ne kelljen vegyszerekkel kezelni a
gyümölcsöt. A felvágott almákat tegyük egy turmixgépbe vagy lécentrifugába,
majd aprítsuk össze őket almalévá. Ha nincs turmixgépünk vagy lécentrifugánk,
akkor használhatunk egy egyszerű reszelőt is az almák lereszeléséhez. Az így
elkészült reszelt almából préseljük ki a levét egy tiszta konyharuhán vagy
sajtfilteren keresztül. Így kapjuk meg az igazi, friss almalét. Az elkészült
almalét fogyaszthatjuk így natúran, vagy hozzáadhatunk hozzá más gyümölcsöket
is ízlés szerint. Az almalét tároljuk hűtőszekrényben, és fogyasszuk el minél
hamarabb, hogy ne veszítsen vitaminokból és frissességéből. Összességében az
almalé készítése egyszerű és gyors folyamat, amivel egészséges italt
készíthetünk magunknak otthon. Próbáljuk ki ezt a módszert, és élvezzük a
friss, finom almalét!