Almalekvár Recept

  Az almákból készült lekvár egy igazi
őszi csemege, amit könnyedén elkészíthetünk otthon is. Az almalekvár
készítése nemcsak finom, de egészséges is, hiszen az alma tele van
vitaminokkal és rostokkal. Először is válasszunk ki szép érett almákat a
lekvárhoz. Mossuk meg alaposan, hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra. Egy
nagy lábasba tegyük bele az almát, adjunk hozzá cukrot ízlés szerint
(általában 1 kg almahoz 0,5-1 kg cukrot használunk) és egy kevés vizet. Lassú
tűzön főzzük az almát, időnként keverjük meg, hogy elkerüljük az odaégést.
Amikor az alma megpuhult és összeesett, turmixgéppel pürésítsük simára a
keveréket. Ha szükséges, még egy kevés cukrot adhatunk hozzá ízlésünk
szerint. Adjunk hozzá egy kevés citromlevet is a frissítő ízért. Az almával
elkészült lekvárt tegyük sterilizált üvegekbe és forró vízzel zárjuk le őket.
Fordítsuk fejtetőre az üvegeket és hagyjuk állni legalább egy napig. Így a
lekvár könnyen eltartható lesz. Az almalekvár tökéletes reggelire pirítósra
kenve vagy desszertekben is felhasználhatjuk. Próbáljátok ki ti is ezt az
egyszerű receptet otthon, garantáltan mindenki imádni fogja!