Almalekvár

  Az almákból készült lekvár egy
nagyszerű módja annak, hogy kihasználjuk az őszi almatermés bőségét és
élvezetessé tegyük a hideg téli reggeleket. Az almákat először megmossuk,
meghámozzuk és kimagozzuk, majd felkockázzuk. A felkockázott almát egy
lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, citromlevet és némi fahéjat vagy
vaníliát ízlés szerint. Ezután lassú tűzön addig főzzük az almaszeleteket,
amíg megpuhulnak és besűrűsödik a lé. Fontos, hogy időnként megkeverjük az
almalekvárt, hogy ne égjen le az alja. Amikor már elérte a kívánt sűrűséget,
üvegekbe kanalazzuk és hagyjuk kihűlni. Az almákból készült lekvár rendkívül
sokoldalú, lehet reggelire kenve pirítósra vagy palacsintára, de akár
desszertekhez is kiválóan passzol. Ráadásul egész télen élvezhetjük az őszi
ízeket. Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerű receptet és élvezzétek az almás
finomságokat!