Cseresznye Sütemény

  A cseresznye sütemény egy nagyon finom
és könnyen elkészíthető desszert, amelynek az íze tökéletesen passzol a nyári
időszakhoz. A sütemény alapja egy puha, lágy tészta, amelyet friss vagy
befőtt cseresznyével töltünk meg. Az édes cseresznye íze és az enyhén
savanykás tészta tökéletes harmóniát alkotnak. Az alábbiakban néhány lépésben
összefoglalom, hogyan készítheted el ezt a mennyei süteményt: 1. Először is
gyűjtsd össze az alapanyagokat, amelyek közé tartozik liszt, cukor, vaj,
tojás, cseresznye (friss vagy befőtt), valamint sütőpor és vanília kivonat.
2. Keverd össze a cukrot és a vajat egy tálban, majd add hozzá a tojást és a
vanília kivonatot. Keverd jól össze, majd fokozatosan keverd hozzá a lisztet
és a sütőport. 3. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd kenj ki egy tepsit
vajjal vagy béleld ki sütőpapírral. 4. Öntsd bele a tésztát a tepsi aljába,
majd szórd rá a kimagozott cseresznyét. 5. Süsd 25-30 percig, vagy amíg
aranybarna nem lesz a teteje. 6. Hagyd kihűlni a süteményt, majd szeleteld
fel és szolgáld fel még melegen vagy teljesen kihűlve. Remélhetőleg ezzel az
egyszerű recepttel kedvet kaptál arra, hogy kipróbáld ezt az isteni
cseresznye süteményt otthon is! Jó étvágyat!