Csirke Gomba Receptek

  A csirke gomba egy könnyen
elkészíthető és ízletes fogás, ami sokak kedvence lehet. Számos recept
létezik a világban, amelyek egyszerűen követhetőek és gyorsan elkészíthetőek.
Az alapvető hozzávalók általában a következők: csirkemell, gomba, hagyma,
fokhagyma, olaj vagy vaj, só, bors és egyéb ízlés szerinti fűszerek. Első
lépésként vágjuk fel a csirkemellet kisebb darabokra és pirítsuk meg egy
kevés olajon vagy vajon. Adjuk hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát,
majd pirítsuk további pár percig. Miután a hagyma már üvegesre párolódott,
adjuk hozzá a gombát és pirítsuk további pár percig. Sózzuk, borsozzuk ízlés
szerint, majd fűszerezzük kedvenc fűszerekkel (pl. oregano, bazsalikom).
Öntsük fel kevés vízzel vagy tejszínnel, majd főzzük addig, amíg a csirkehús
teljesen megpuhul. A csirke gombát tálalhatjuk rizzsel, tésztával vagy akár
friss zöldségekkel is. A recept variálható például sajttal is megszórva vagy
tejföllel tálalva. Bátran próbálkozzunk más zöldségekkel is (pl. paprika,
paradicsom) az ízek kiegészítése érdekében. Összességében a csirke gomba egy
egyszerű és gyorsan elkészíthető fogás, ami garantáltan finom és laktató
lesz. Kísérletezzünk bátran az ízekkel és alakítsuk saját ízlésünk szerint!