A vadkáposzta egy különleges és finom
zöldségfajta, amelyet sokan nem is ismernek vagy használnak a konyhában.
Pedig nagyon egészséges és ízletes alapanyag, ami számtalan variációban
elkészíthető. Az egyik legnépszerűbb vadkáposzta recept a savanyított
változata, amit sokan kedvelnek köretként vagy akár főételként is
fogyasztani. Ehhez csak néhány egyszerű hozzávalóra van szükségünk: friss
vadkáposztafejre, sóra, cukorra és vízre. Először megmossuk és felaprítjuk a
káposztát, majd rétegezzük egy nagy befőttes üvegbe vagy tálba. Közben
besózzuk és meghintjük cukorral, majd ráöntjük az előre elkészített sólú
vízet. Hagyjuk állni néhány napig, hogy jól beérjenek az ízek. Egy másik
finom vadkáposzta recept a rakott változata lehet. Ehhez szükségünk lesz még
húsra (pl. darált sertéshús), rizsre, zöldségekre és sajtra is. Először
pirítsuk meg a húst kevés olajon, majd adjuk hozzá a felaprított zöldségeket
és pároljuk őket. Közben főzzük meg a rizst is sós vízben. Majd rétegezzük
egy tepsibe a húst-zöldséget, a rizst és a felkarikázott vadkáposztát.
Szórjuk meg sajttal és süssük össze. Ezek csupán néhány egyszerű ötlet arra,
hogyan használhatjuk fel ezt az ízletes zöldséget ételeink elkészítésekor.
Merítsünk ihletet belőle és készítsünk változatos és finom fogásokat!