A Csirkeól Házilag elkészítése egy
egyszerű, de nagyszerű módja annak, hogy friss, tápláló és finom ételt
készítsünk otthon. A csirkeól egy igazi klasszikus étel, amely számos módon
variálható a különböző fűszerek és hozzávalók hozzáadásával. Először is, elő
kell készítenünk a csirkét. Mossuk meg alaposan, majd daraboljuk fel kisebb
részekre. A csirkecomb vagy -mell mindkettő tökéletes választás lehet a
csirkeólhoz. Ezután jöhet a fűszerezés. Keverjük össze egy tálban a
fűszereket (pl. só, bors, fokhagyma, pirospaprika) olívaolajjal vagy vajjal,
majd kenjük be vele a csirkedarabokat alaposan mindkét oldalról. A következő
lépés a sütőedény előkészítése. Kenjünk be egy tepsit vagy sütőtálat olajjal
vagy vajjal, majd helyezzük bele a csirkedarabokat úgy, hogy egymást ne
fedjék. A csirkeól elkészítésének titka az alacsony hőmérsékleten való sütés.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd tegyük be a csirkeólt és süssük kb.
45-60 percig, amíg jó aranybarna nem lesz a teteje. Amikor elkészült, vegyük
ki a sütőből és hagyjuk pihenni néhány percig. Így sokkal ízletesebb lesz az
étel. Végül tálaljuk friss zöldségekkel vagy salátával és már kész is a finom
házi csirkeól! Jó étvágyat!