A friss és egészséges saláták egyre
népszerűbbek a mindennapi étrendben, hiszen könnyen elkészíthetők, tele
vannak vitaminokkal és rostokkal, valamint finom ízükkel feldobják az
étkezést. Az ecetes lilakáposzta saláta egy igazi nyári csemege, amely
frissességével és különleges ízvilágával garantáltan elbűvöli az ínyenceket.
Az ecetes lilakáposzta saláta elkészítése egyszerű, csak néhány alapanyagra
van szükségünk hozzá. Először is vágjunk vékony csíkokra egy fej lila
káposztát, majd sózzuk meg és hagyjuk állni legalább fél órán át. Ezalatt a
só kicsit megpuhítja a káposztát és kioldja belőle a felesleges nedvességet.
Ezután adjunk hozzá egy kevés ecetet (pl. almaecet vagy fehérbor ecet),
olívaolajat, mézet és kevés citromlevet a káposztához, majd jól keverjük
össze. A salátánkat friss zöldfűszerekkel (pl. petrezselyemmel vagy
snidlinggel) díszíthetjük, valamint pirított magvakkal (pl. napraforgó vagy
tökmag) is megszórhatjuk. Az ecetes lilakáposzta saláta tökéletes kísérője
lehet grillezett húsoknak vagy halaknak, de akár önálló fogásnak is megállja
a helyét. Ez a friss és könnyed saláta nemcsak finom, de rendkívül egészséges
is, hiszen tele van antioxidánssal és rosttal. Rendszeres fogyasztása segít
fenntartani az immunrendszerünk egészségét, valamint támogatja a bélflóra
egészséges működését is. Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerűen elkészíthető
és isteni finom ecetes lilakáposzta salátát, garantáltan elvarázsol mindenkit
az asztalnál! A receptet természetesen variálhatjátok saját ízlésetek szerint
is, például hozzáadva egy kevés reszelt sajtot vagy pirított bacon-t a
tetejére. Jó étvágyat kívánok!