Egyszerű Sült Máj

  Az egyszerű sült máj egy gyors és
könnyen elkészíthető étel, ami remek választás lehet egy kiadós vacsorához. A
máj nagyon tápláló és tele van fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így
érdemes beiktatni az étrendünkbe. Az első lépés a sült máj elkészítéséhez az,
hogy megvásároljuk a friss sertés- vagy csirkemájat a helyi hentesnél vagy
boltban. Fontos, hogy minőségi alapanyagot válasszunk, hogy az ételünk finom
legyen. Miután hazahoztuk a májat, megmossuk, majd felvágjuk vékony
szeletekre. Ezután sózzuk, borsozzuk és esetleg fokhagymával vagy egyéb
fűszerekkel ízesíthetjük. Egy serpenyőben hevítsünk fel olajat, majd tegyük
rá a májszeleteket. Süssük mindkét oldalát aranybarnára, körülbelül 2-3
percig mindkét oldalon. Ha elkészült a sült máj, tálalhatjuk például rizzsel
vagy párolt zöldségekkel. A könnyen elkészíthető étel gyorsan megpuhul és
ízletes lesz. Remélhetőleg kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld az egyszerű
sült máj receptjét otthon is! Jó étvágyat!