A főtt kukorica az egyik legnépszerűbb
nyári csemege, amit szinte mindenki szeret. Friss, édes íze és könnyű
elkészítése miatt ideális választás lehet egy könnyű vacsorához vagy
piknikezéshez. Az alapvető lépések a főtt kukorica elkészítéséhez egyszerűek:
1. Válassz friss, minél zöldebb kukoricát a boltban vagy a piacon. A
frissesség garantálja az ízletes végeredményt. 2. Mossd meg alaposan a
kukoricát, majd hántsd le a külső hüvelyét, hogy eltávolítsd a leveleket és a
szálakat. 3. Tegyél fel vizet egy nagy lábasban, majd várd meg, amíg felforr.
Adj hozzá egy kevés sót is a vízhez, hogy ízes legyen a kukorica. 4. Tedd
bele a kukoricát a forró vízbe, majd főzd körülbelül 10-15 percig, amíg
megpuhul. Fontos figyelni arra, hogy ne főzd túl sokáig, mert akkor
elveszítheti az ízét és rostosságát. 5. Amikor elkészült, vegyük ki a
kukoricát a vízből és hagyjuk kicsit pihenni, hogy ne égesse meg magunkat
rajta. 6. Ha szeretnéd, hintsd meg egy kis vajjal vagy adj hozzá egy kevés
sót és borsot az ízesítéshez. És voilà, már kész is a finom főtt kukorica!
Egyszerűen elkészíthető csemege, amit akár gyerekeknek is kitehetünk
uzsonnára vagy kerti partira. Jó étvágyat!