A friss leveles spenót egy
fantasztikus zöldség, amely tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
Nagyon egészséges és könnyen elkészíthető. Ha te is szeretnél egy finom és
tápláló ételt készíteni, akkor ez a blogbejegyzés neked szól! Először is,
vásárolj friss leveles spenótot a helyi piacról vagy zöldséges üzletből.
Fontos, hogy válaszd ki az egészséges és friss példányokat, hogy a lehető
legtöbb tápanyagot kapd belőle. Miután hazavitted a spenótot, mosd meg
alaposan, hogy eltávolíts mindenféle szennyeződést vagy földdarabot. Vágd le
a vastag szárakat és hagyományosan használhatod őket különféle ételekhez.
Ezután melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, majd adj hozzá egy kevés
olívaolajat vagy vajat. Dobj bele apróra vágott fokhagymát és pirítsd néhány
percig. Adj hozzá a spenótleveleket a serpenyőbe és keverd össze az
fokhagymával. Süssed néhány percig, amíg összeesik a spenót levelek. Végül
sózd meg ízlés szerint és locsold meg egy kevés citromlével vagy ecettel, ami
még finomabbá teszi az ételt. Így kész is a friss leveles spenót! Egyszerű,
gyors és nagyon finom. Próbáld ki te is ezt az egészséges receptet otthon!