Szőlő Recept

  A szőlő egy igazi őszi csemege, amely
nemcsak finom, hanem egészséges is. Sokan csak így fogyasztják, de érdemes
kipróbálni más étel- és italkészítési módokat is vele. Először is, a
legnépszerűbb a szőlőlé készítése. Ehhez egyszerűen mossunk meg alaposan egy
adag szőlőt, majd préseljük ki belőle a léjét. Ha szeretnénk édesíteni,
hozzáadhatunk némi cukrot vagy mézet. A friss szőlőlé igazi vitaminbomba,
amelyet bármikor elfogyaszthatunk. Ha inkább valami krémesebbre vágyunk,
akkor érdemes kipróbálni a szőlős pudingot. Ehhez először forraljunk fel egy
adag tejet, majd adjuk hozzá a darált szőlőt és keverjük össze. Ezután adjuk
hozzá a pudingport és folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg
besűrűsödik. Ha szeretnénk, díszíthetjük tejszínhabbal vagy reszelt
csokoládéval. A sütemények kedvelőinek ajánljuk a szőlős pite receptjét. Első
lépésként készítsünk tésztát lisztből, vajból és tojásból. Majd nyújtsuk ki
és helyezzük egy sütőformába. Nyomkodjuk bele az alapot és tegyük rá a
megmosott szőlőszemeket. Szórjunk rá cukrot és mehet is a sütőbe! Pár perc
múlva már illatozik is az egész ház. Végül pedig ne feledkezzünk el a
szárított szőlőről sem! Egész egyszerűen hagyjuk megszáradni a
szobahőmérsékleten vagy sütőben minimális hõfokon. Így sokáig eltartható lesz
és isteni édesség lesz nasiként vagy akár müzlibe keverve. A szőlős
receptekkel könnyedén belecsempészheted az őszi hangulatot az étkezéseidbe.
Próbáld ki őket bátran és élvezd az ízek harmóniáját!