A füge lekvár egy igazán finom és
egészséges csemege, amely könnyedén elkészíthető otthon is. A füge édes,
lédús gyümölcs, amely rengeteg vitamin és rost található benne, így remek
választás lehet reggeli pirítóson vagy desszertekhez is. Ahhoz, hogy füge
lekvárt készítsünk, először is szükségünk lesz friss fügére. Mossuk meg
alaposan a gyümölcsöt, majd távolítsuk el a szárát és vágjuk apró darabokra.
Egy nagy lábasban keverjük össze a fügédarabokat cukorral és citromlével. A
fügét hagyjuk állni egy éjszakán át, hogy a cukor jól bekeveredjen és a
gyümölcsből kioldódjon a nedvesség. Másnap vegyük elő a lábast és kezdjük el
forralni a füge-cukor keveréket. Folyamatosan keverjük, hogy ne égjen le az
alja. Amikor már szép sűrűségű lesz a lekvár, vegyük le a tűzről és hagyjuk
kihűlni. Ha szeretnénk még krémesebb állagot elérni, akkor turmixoljuk össze
a lekvárt egy botmixer segítségével. Ezután töltsük üvegekbe és hagyjuk
kihűlni teljesen. A füge lekvár így pár egyszerű lépésben elkészíthető otthon
is, és garantáltan nagy sikert arat majd családunk körében. Próbáljátok ki ti
is ezt az ínycsiklandó finomságot!