A füge lekvár egy igazán finom és
egészséges desszert, amely könnyen elkészíthető otthon is. A füge gazdag
ásványi anyagokban és rostokban, így remek választás lehet reggelire vagy
tízóraira is. A füge lekvár elkészítéséhez szükséged lesz fügére, cukorra,
citromlére és egy nagy lábasra. Első lépésként moss meg alaposan 1 kg fügét,
majd vágd apró kockákra. Tegyél egy nagy lábast a tűzhelyre, és önts bele 300
g cukrot és egy kevés vizet. Forrald fel a cukros vizet, majd add hozzá a
felaprított fügét és egy kis citromlevet. Főzd lassú tűzön kb. 40-50 percig,
amíg a füge megpuhul és besűrűsödik a lekvár. Akinek nem túl édes az ízlése,
kevesebb cukrot is használhat. Ha elkészült a lekvár, töltsd üvegekbe még
forrón és zárd le őket alaposan. Ha jól letakarod őket, hosszú ideig
eltartható lesz a lekvár. Használhatod reggelire pirítósra kenve, vagy akár
desszertek díszítéséhez is remek választás lehet a füge lekvár. Próbáld ki
ezt a finom receptet otthon is, garantáltan ízleni fog!