Gesztenye Főzése

  A gesztenye egy finom és tápláló őszi
csemege, amelyet sokféleképpen lehet elkészíteni, például főzve. A
gesztenyefőzés során fontos, hogy először megmossuk a gesztenyéket, majd
keresztbe bevágjuk őket. Ez segít abban, hogy könnyebben megpuhuljanak a
főzés során. Egy lábasban forraljunk fel annyi vizet, amennyi ellepi a
gesztenyéket. Adjunk hozzá egy csipet sót is a vízhez, hogy kiemelje a
gesztenye ízét. Ha a víz felforrt, tegyük bele a bevágott gesztenyéket, majd
főzzük közepes lángon kb. 20-30 percig. Fontos figyelni arra, hogy ne főzzük
túl a gesztenyéket, mert akkor könnyen szétesnek. Ha a gesztenyék
megpuhultak, szűrjük le a vizet róluk, majd hagyjuk őket kihűlni egy kicsit.
Ezt követően már könnyedén lehet hámozni őket. Ha már megszáradtak egy
kicsit, akkor lehet azonnal fogyasztani őket vagy felhasználni más ételekben.
A gesztenye főzése nemcsak egyszerű, de nagyon finom és tápláló ételt
eredményez. Kóstolja meg ezt az őszi csemegefélé , és élvezze az ízeket!