Ha nyáron felhalmozott uborkából
valami finomat szeretnél készíteni télire, akkor a hagymás uborkasaláta
tökéletes választás lehet. Ez az egyszerű, de ízletes recept ideális
megoldást jelenthet a hideg téli napokon. A hagymás uborkasaláta elkészítése
rendkívül egyszerű. Először is vágd fel az uborkát vékony szeletekre, majd
sózd meg és hagyd állni egy ideig, hogy kiengedje a felesleges levét. Közben
vágd fel a hagymát is vékony karikákra, majd öntsd le forró vízzel, hogy ne
legyen annyira csípős. Miután az uborka kiengedte a levét, szárítsd meg
alaposan papírtörlővel. Ezután keverd össze az uborkát és a hagymát egy
tálban, majd adj hozzá egy kevés ecetet és cukrot ízlés szerint. Ha szereted
pikánsabban, akkor tehetünk bele egy kis chilit vagy borsot is. Végül hagyd
állni legalább egy éjszakán át a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek. A
hagymás uborkasaláta tökéletes kiegészítője lehet bármilyen húsos vagy halas
fogásnak télen is. Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerű, de nagyszerű
receptet!