Kapor Receptek

  A kapor egy gyógynövény, amelyet már
évszázadok óta használnak a konyhában és az egészségmegőrzésben is. A friss
kapor íze enyhén édes és fűszeres, emellett pedig rendkívül aromás. A levelei
és virágai is használhatók, de a legtöbben a friss kapor szárát vágják apróra
és adják hozzá ételeikhez. A kapor remekül passzol a halételekhez,
salátákhoz, mártásokhoz és szószokhoz is. Kiválóan párosítható tejföllel vagy
joghurttal is, ezekkel együtt alkotva például egy finom tzatzikit. A kaporos
burgonyasaláta vagy zöldségkrémleves is nagyon népszerű receptek közé
tartozik. Ha szeretnél kipróbálni otthon is valamilyen finomságot kaporral,
próbáld ki például a következő receptet: kaporos-tejfölös csirkemell. Ehhez
először süsd meg a csirkemelleket olajon mindkét oldalukon aranybarnára. Majd
vedd le a tűzről, majd öntsd le őket tejszínes-kapros mártással és főzd még
pár percig. Végül szórj rá friss aprított kaprot és tálald körettel. Ezek
csak néhány példa arra, hogyan lehet felhasználni a kaprot az ételkészítés
során. Próbálj ki te is különböző recepteket, hogy felfedezd ennek az ízletes
gyógynövénynek az ízvilágát!