Az őszi hónapok egyik legnépszerűbb
ételének számít a darabokban sült kacsa. A ropogós bőrű és szaftos húsú fogás
igazi csemege, melyet többnyire ünnepi alkalmakkor, vagy egyszerűen csak egy
különleges vacsora részeként fogyasztunk. A kacsa elkészítése nem bonyolult,
ám néhány apró trükk segíthet abban, hogy tökéletes végeredményt érjünk el.
Először is fontos, hogy a kacsát alaposan megtisztítsuk és szárazra töröljük.
Ezután a bőrt bevagdossuk, így könnyebben kisül és ropogós lesz. A következő
lépés a fűszerezés. A kacsahúst érdemes sózni, borsozni és esetleg más
fűszerekkel is ízesíteni. Gyakran használt fűszerek közé tartozik a kakukkfű,
a rozmaring és a fokhagyma. Miután jól megfűszereztük a húst, előmelegített
sütőben kell sütni. Fontos figyelni arra, hogy ne süssük túl a kacsát, hiszen
könnyen szárazra főhet. Közben érdemes néhányszor meglocsolni az olvadt
zsírral, hogy még ízletesebb legyen. Amikor elkészült a kacsahús, érdemes
pihentetni pár percig, hogy összeérjenek az ízek. Ezután már csak tálalni
kell és máris élvezhetjük ezt az isteni fogást. Összességében elmondható,
hogy a darabokban sült kacsa egy igazán finom és különleges étel, melyet
bárki könnyedén elkészíthet otthon is. Ha szeretnénk valami igazán elegáns és
ízletes fogást tálalni vendégeinknek, akkor mindenképp érdemes kipróbálni ezt
az receptet.Így garantáltan sikert aratunk majd az asztalnál!