A körte befőtt készítése egy remek
módja annak, hogy az őszi időszakban megőrizzük a friss gyümölcsök ízét és
zamatos aromáját. A körte befőttöt könnyű elkészíteni, és tökéletes desszert
lehet télen is. A recept lépései: 1. Először válasszunk ki egészséges, érett
körtéket. Mossuk meg alaposan, majd hámozzuk meg és vágjuk fel apró
darabokra. 2. Egy lábasban keverjünk össze cukrot, vizet, fahéjat és
szegfűszeget. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a körtedarabokat. 3. Főzzük a
körtét a fűszeres szirupban, amíg megpuhul, de még formáját megtartja. Ez
általában 15-20 percig tart. 4. Ha a körték megpuhultak, töltsük üvegekbe és
zárjuk le azokat légmentesen. 5. Hagyjuk kihűlni, majd tároljuk hűvös, sötét
helyen. A kész körte befőtt tökéletesen passzol reggelire pirítósra kenve
vagy akár desszertként is tálalható vaníliafagylalt vagy krémes túró mellé.
Készítsünk belőle tartalmas reggelit vagy adjunk ajándékba szeretteinknek
télen! Összességében a körte befőtt készítése egyszerű és gyors folyamat, ami
finom és egészséges csemegét eredményez. Próbáljátok ki ti is otthon!