A kukorica főzése az egyik
legegyszerűbb és legnépszerűbb módja annak, hogy élvezhessük ezt az ízletes
és tápláló zöldséget. A friss kukoricát egészben vagy szemekre bontva is
elkészíthetjük, a lényeg, hogy ne feledjük, hogy a megfelelő főzési technika
és idő meghatározó a végeredmény szempontjából. Először is, ha egész
kukoricát főznénk, mossuk meg alaposan a héját és távolítsuk el a szárait.
Ezután tegyük egy lábasba és öntsünk annyi vizet rá, ami ellepi teljesen.
Adjunk hozzá sót ízlés szerint, majd forraljuk fel. Amikor már forr,
csökkentsük a hőfokot és hagyjuk főni kb. 10-15 percig, amíg megpuhul. Ha
inkább szemekre bontott kukoricát készítenénk, ehhez először pucoljuk meg a
kukoricacsövet és vágjuk le a szemeket. Tegyük fel őket egy lábasba sóval
ízesített vízbe és főzzük kb. 5-7 percig, amíg megpuhulnak. A kukorica főzése
után tálalhatjuk magában sóval vagy vajjal ízesítve, de akár salátákhoz vagy
más ételek mellé is kiváló köret lehet. Ne felejtsük el, hogy frissen
fogyasztva az igazán finom, így érdemes minél hamarabb elfogyasztani.
Remélhetőleg ezekkel az egyszerű lépésekkel sikerült segítenem abban, hogyan
főzzük meg a kukoricát otthon egyszerűen és gyorsan! Jó étvágyat kívánok!