Az őszibarack befőtt készítése nagyon
egyszerű és gyors folyamat, amelynek során a nyáron érő finom gyümölcsöt
tartósíthatjuk, hogy egész évben élvezhessük az ízét. A citromsav hozzáadása
nemcsak segít megőrizni a befőtt frissességét, de egyedi savanykás ízt is
kölcsönöz neki. Először is válasszunk ki egészséges és érett őszibarackokat,
majd mossuk meg alaposan és hámozzuk meg őket. Vágjuk fel kisebb darabokra,
majd távolítsuk el a magokat. A befőttes üvegeket alaposan mossuk ki és
sterilizáljuk, majd tegyük bele az előkészített őszibarackot. Ezután
készítsünk egy levet a befőtt számára: vízben oldjunk fel citromsavat és
cukrot ízlés szerint, majd forraljuk fel. Öntsük rá az őszibarackra a forró
levet, majd zárjuk le jól az üvegeket. Végül tegyük az üvegeket egy nagy
fazékba, amelyben van egy rácshoz hasonló támaszték az üvegek alá, hogy ne
érjenek közvetlenül a fazék aljához. Öntsünk annyi vizet a fazékba, hogy
ellepje az üvegek tetejét, majd forraljuk fel. Főzzük őket kb. 10-15 percig,
majd vegyük ki és hagyjuk őket kihűlni. És voilà! Kész is van az ínycsiklandó
Őszibarack Befőtt Citromsavval, amelyet bármikor elővehetünk egy finom
reggelihez vagy desszerthez. Ne felejtsük el megfelelően letakarni és tárolni
a befőtteket, hogy minél tovább élvezhessük az ízüket!