Őszibarack Befőtt Készítése

  Az őszi időszak egyik kedvelt
tevékenysége az őszi gyümölcsök befőzése. Az őszi barack kiváló alapanyag a
finom befőttek elkészítéséhez, így érdemes kihasználni, ha szezonja van. Ha
szeretnél otthon elkészíteni egy ízletes Őszibarack Befőttet, kövesd az
alábbi lépéseket: 1. Először is válassz jó minőségű, érett barackot. Mossd
meg alaposan, majd vágd félbe és távolítsd el a magokat. 2. Tegyél fel egy
lábast vízzel, és forrald fel benne a őszi barackot pár percig, hogy
könnyebben lehessen lehúzni a héját. 3. A forró vízből vedd ki a gyümölcsöt
és hűtsd le jeges vízben. Ezután egyszerűen le lehet húzni a héját. 4. Ha
minden baracknak lehúztad a héját, vágd fel őket vékony szeletekre vagy
darabokra, attól függően, milyen formájú befőttet szeretnél készíteni. 5.
Tegyél fel egy nagy lábast közepes lángon, és adj hozzá vizet és cukrot.
Keverd addig, amíg a cukor fel nem oldódik. 6. Miután a cukor feloldódott,
tedd hozzá az őszi barackot és folytasd a főzést közepes lángon. Időnként
kevergesd meg, hogy ne ragadjon le az edény aljához. 7. Főzd addig, amíg az
Őszibarack Befőtt szép sűrűségű lesz. Ekkor vedd le a tűzről és hagyd
kihűlni. 8. Ha kihűlt, már töltheted is üvegekbe és zárd le őket jól. Tárold
hűvös helyen, hogy minél tovább elálljon. Reméljük, hogy ezekkel az egyszerű
lépésekkel te is könnyedén elkészíted az Őszibarack Befőttet otthon! Jó
étvágyat!