Padlizsán Pörkölt

  A padlizsán pörkölt egy könnyen
elkészíthető, ízletes és tápláló étel, amely az őszi-téli hónapokban
különösen jól esik. A pörkölt alapvetően egy húsos ragu, amelyet zöldségekkel
és fűszerekkel ízesítünk. A padlizsán pörkölt esetében a hús helyett a
padlizsán lesz a főszereplő. A recept lépéseit követve először vágjuk fel a
padlizsánt kisebb kockákra, majd pirítsuk meg kevés olajon aranybarnára.
Ezután adjunk hozzá apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd pároljuk
üvegesre. Következő lépésként adjunk hozzá paradicsomot, paprikát és egy
kevés vizet, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával
és egy kis kakukkfűvel. Főzzük lassú tűzön addig, amíg a zöldségek
megpuhulnak és összeérnek az ízek. Ekkor már csak egy kevés friss
petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva tálaljuk az ételt. A padlizsán
pörkölt tökéletes választás lehet akár vegetáriánusoknak is, hiszen hús
helyett zöldség lesz a fő összetevője. Emellett könnyen variálható is más
zöldségekkel vagy akár gabonafélékkel is gazdagíthatjuk az ételt.
Összességében a padlizsán pörkölt egyszerűen elkészíthető, ízletes és tápláló
étel, amelyet akár hétköznapi vacsoraként is könnyedén elkészíthetünk otthon.
Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerű receptet, és garantáltan elnyeri majd a
család minden tagjának tetszését!