Paradicsomlekvár

  A paradicsomlekvár egy finom és
egészséges alternatíva az édesített dzsemeknek, amelyet könnyen
elkészíthetünk otthon is. A paradicsomlekvár elkészítése nem igényel sok időt
vagy konyhai tapasztalatot, és a végeredmény garantáltan ízletes lesz.
Először is, válasszunk ki jó minőségű paradicsomot. Fontos, hogy érett és
lédús paradicsomot válasszunk, mert ez fogja meghatározni a lekvárunk ízét és
állagát. Mossuk meg alaposan a paradicsomot, majd távolítsuk el a szárából.
Ezt követően vágjuk fel kisebb darabokra a paradicsomot, majd tegyük egy
lábasba. Adjunk hozzá cukrot ízlésünk szerint, valamint egy kevés citromlevet
is a savanykás ízért. Egy kevés fahéj vagy vanília is adhatunk hozzá extra
ízeket. Forraljuk fel a paradicsomot közepes lángon, majd csökkentsük le a
hőfokot és főzzük további 30-40 percig, amíg besűrűsödik. Időnként keverjük
meg a lekvárt, hogy elkerüljük az odakapadást. Ha elértük a kívánt sűrűséget,
töltsük üvegekbe még forrón és zárjuk le azokat. Hagyjuk kihűlni teljesen,
majd tároljuk hűvös helyen. A paradicsomlekvár tökéletes választás reggelire
pirítósra vagy péksüteményekre kenve. Ezen kívül akár desszertekhez is
remekül felhasználható. Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerű receptet otthon,
és élvezzétek az egészséges és finom paradicsomlekvárt!