Rakott Zöldbab Mirelit Babból

  A rakott zöldbab egy könnyen
elkészíthető és ízletes étel, amelyet főleg a nyári hónapokban érdemes
elkészíteni, amikor a zöldbab szezonja van. Ha nincs friss zöldbabunk otthon,
akkor nyugodtan választhatunk mirelit zöldbabból is, hiszen ugyanolyan finom
lesz az étel. Az első lépés, hogy előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Ezután
megfőzzük a zöldbabot sós vízben, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Közben
felkockázzuk a szalonnát és apróra vágjuk a hagymát. Egy serpenyőben pirítsuk
meg a szalonnát, majd adjuk hozzá a hagymát és pároljuk üvegesre. Egy tűzálló
tálat kenjünk ki vajjal, majd rétegezzük bele a főtt zöldbabbal és a hagymás
szalonnával. Az egészet öntsük le rántással (vajas lisztből készült
habarással) és reszeljünk rá sajtot. Végül tegyük be a sütőbe és süssük
addig, amíg a sajt aranybarnára nem pirul. Ha szeretnénk még pikánsabbá tenni
az ételt, akkor tehetünk rá egy kevés chilipeppert vagy petrezselymet is. A
rakott zöldbab mirelit babból így egyszerűen elkészíthető és nagyon finom
étel lesz belőle. Ideális választás lehet akár egy hétköznapi vacsorára is,
hiszen gyorsan összedobható, ugyanakkor laktató és ízletes fogás. Jó
étvágyat!