A rebarbara pite egy könnyű és ízletes
desszert, amelyet a rebarbara nevű növényből készítenek. A rebarbara egy
savanyú ízű, piros színű gyümölcs, amelyet általában tavasszal és nyár elején
találni. A rebarbara pite elkészítése egyszerű és gyors, így akár kezdő
szakácsok is könnyedén elkészíthetik. Az első lépés a rebarbara megtisztítása
és felvágása. Először meg kell mosni a rebarbarát, majd le kell húzni róla a
kemény külső részt. Ezután fel lehet vágni kisebb darabokra. A következő
lépés a tészta elkészítése. Ehhez lisztet, vajat, tojást és egy kis cukrot
össze kell gyúrni, majd kinyújtani és belehelyezni egy tésztakiszaggatóval
kivágott formába. A harmadik lépésben a rebarbarát össze kell keverni cukorral
és liszttel, majd beletenni a tésztába. Végül a pitét 180 fokra előmelegített
sütőben kb. 30-40 perc alatt aranybarnára kell sütni. A rebarbara pite
fogyasztás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd tálalhatjuk vaníliafagylalttal
vagy tejszínhabbal. Remélhetőleg kedvet kaptál ahhoz, hogy elkészítsd ezt az
ízletes desszertet otthon is! Érdemes kihasználni a friss rebarbara szezont
és kipróbálni ezt az egyszerű receptet. Jó étvágyat!