A savanyított cékla egy ízletes és
egészséges savanyúság, amely könnyen elkészíthető otthon is. A cékla gazdag
tápanyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban, amelyek segítik az
immunrendszer erősítését és a szervezet egészségének fenntartását. Az első
lépés a savanyított cékla elkészítéséhez az alapos megtisztítása és
megmosása. Ezután felvágjuk vékony szeletekre vagy reszeljük a céklát. Egy
üvegbe vagy tálba helyezzük a céklaszeleteket, majd hozzáadjuk a sót és a
cukrot. Ezek a hozzávalók segítenek a cékla fermentálódásában. A következő
lépésben hozzáadjuk a fűszereket, például fokhagymát, borsot vagy köményt,
hogy még gazdagabb ízt kapjunk. Végül leöntjük az egészet ecettel vagy
citromlével, majd jól összekeverjük. Az elkészült savanyított céklát legalább
egy hétre hűvös helyen hagyjuk érni, hogy az ízek összeérjenek és a
fermentálódás beinduljon. A céklaszeletek lassan megpuhulnak és pikáns ízűvé
válnak. A savanyított céklát magában is fogyaszthatjuk köretként, salátákhoz
adhatjuk vagy akár szendvicsekbe is tehetjük. Egyszerre friss és tartós
csemege, amely egyszerre laktató és könnyed. Próbálja ki otthon is
elkészíteni ezt az egészséges finomságot!