A sertés csülök egy nagyon ízletes és
tartalmas húsétel, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. A recept
egyszerű, de némi előkészületet igényel. Először is beszerezzük a sertés
csülköt, amit érdemes már előre elkészíttetni a hentesnél, hogy ne kelljen
otthon sokáig vágni és tisztítani. A csülköt alaposan megmossuk, majd
beirdaljuk a bőrét, hogy a fűszerek jobban áthatolhassanak. Ezután készítünk
egy fűszerkeveréket: só, bors, fokhagyma, kakukkfű és rozmaring jól
passzolnak a sertés csülökhöz. Ezt alaposan bedörzsöljük a hús minden
részére, majd hagyjuk pihenni legalább egy órán át. Közben előmelegítjük a
sütőt 180 fokra, majd betesszük a csülköt és lefedve sütjük kb. 2-3 órán át.
Ha szép aranybarna kéreg képződik rajta, akkor levesszük a fedőt és még
tovább sütjük addig, amíg a bőre meg nem ropog. Amikor elkészült, kivesszük a
sütőből és pihentetjük egy kicsit, majd felvágjuk és tálaljuk körettel vagy
salátával. Remélem kedvet kaptál kipróbálni ezt az ínycsiklandó receptet! Jó
étvágyat kívánok!