Sós Piték

  A sós piték elkészítése egy egyszerű
és ízletes módja annak, hogy változatosságot vigyünk az étkezésbe. Ezek a
piték lehetnek töltött kenyerek, pizzák vagy akár sajtos-tejfölös tészták is.
A lépések nagyon egyszerűek: 1. Először is elkészítjük a tésztát. Ehhez
keverjünk össze lisztet, sót, vajat és vizet egy tálban, majd gyúrjuk össze
egy sima tésztává. 2. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra és helyezzük a kívánt
formába (pl. tepsibe vagy pizzaformába). 3. Most jön a töltelék: válasszunk
kedvenc hozzávalóinkból (pl. sonka, sajt, gomba, paradicsom) és helyezzük el
a tésztán. 4. Ha szeretnénk, locsolhatunk rá tejfölt vagy paradicsomszószt
is. 5. Végül süssük 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz
a teteje. A sós piték remek alternatívái lehetnek a hagyományos ételeknek és
könnyen variálhatjuk őket az aktuális ízlésünk szerint. Próbáljuk ki bátran
és élvezzük az ízek harmóniáját!