A sült csirkemáj egy könnyen
elkészíthető és finom fogás, amely ideális választás lehet, ha gyorsan
szeretnénk valami ízletes ételt készíteni. A csirkemáj gazdag fehérjeforrás,
és számos fontos vitamin és ásványi anyag is található benne, így nagyszerű
választás a kiegyensúlyozott táplálkozás részeként. Az alábbiakban bemutatom
a sült csirkemáj receptjét lépésről lépésre: 1. Először is mossuk meg
alaposan a csirkemájat, majd szárítsuk meg papírtörlővel. 2. Vágjuk fel a
májat kisebb darabokra, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 3. Egy
serpenyőben hevítsünk fel olajat, majd dobjuk rá a májat. Süssük mindkét
oldalát aranybarnára. 4. Amikor már elkészült a máj, vegyük ki a serpenyőből,
és tegyük egy tányérra. 5. A serpenyőben maradt zsiradékot ne öntsük ki,
adjunk hozzá egy kis vajat és apróra vágott hagymát. Pirítsuk üvegesre. 6. Ha
elkészült a hagyma, tegyük vissza a májat a serpenyőbe, és forgassuk össze az
egészet. 7. Ha szeretnénk, öntsünk hozzá tejszínt vagy fehér bort, és főzzük
még néhány percig. 8. Tálalhatjuk körettel vagy akár salátával is. Remélem
kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld ezt az egyszerű és finom receptet! Jó
étvágyat!