A sült csirkemáj egy egyszerű, de
nagyszerű fogás, ami sokak számára kedvelt étel. Rengeteg recept létezik rá,
így mindenkinek megtalálható a saját ízlésének megfelelő verzió. Először is
fontos kiválasztani a friss csirkemájat a boltban. A legjobb, ha minőségi,
bio terméket választunk, hogy a végeredmény is minél finomabb legyen. A
csirkemájat érdemes előző este bepácolni egy kevés olajban, fűszerekben és
sóban. A következő lépésben a bepácolt csirkemájat egy forró serpenyőbe vagy
sütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük. Fontos, hogy ne süssük túl a májat,
mert könnyen gumis lesz. A sült csirkemáj mellé remekül passzolnak zöldségek
vagy saláta. Akár rizzsel vagy hasábburgonyával is tálalhatjuk. A végeredmény
egy omlós, ízletes fogás lesz, amit egyszerűen elkészíthetünk otthon is.
Összességében elmondható, hogy a sült csirkemáj egy gyors és egyszerű recept,
ami mégis nagyon finom és tápláló étel. Ideális választás lehet egy
hétköznapi vacsorához vagy akár egy ünnepi menühöz is. Próbáljátok ki ti is
ezt az ínycsiklandó fogást!