Szárzeller Tisztítása

  A szárzeller egy nagyon egészséges
zöldség, ami rengeteg vitamin és ásványi anyag található benne. Azonban sokan
nem szeretik a kemény, rostos szárat, így gyakran kihagyják az étrendükből.
Ha te is így vagy, ne aggódj, mert van megoldás a problémádra! Először is,
fontos tudni, hogy a szárzeller tisztítása elengedhetetlen a fogyasztás
előtt. A szárat alaposan meg kell mosni hideg víz alatt, hogy eltávolítsuk
róla a földet és egyéb szennyeződéseket. Ezután érdemes egy zöldségkefével
átdörzsölni a szárat, hogy még jobban megtisztuljon. Ha a szárzeller
keménynek tűnik, akkor érdemes egy zöldség hámozót használni hozzá. Ezzel
könnyedén le lehet húzni a rostos külső réteget, így puha és ízletes zellert
kapunk majd. Végül ne felejtsük el levágni a végét és a felső részét is, hogy
csak a tiszta és friss részeket használjuk fel az ételünkben. Így tehát
könnyen és gyorsan megtisztíthatjuk a szárzellert, és már használhatjuk is
salátákhoz, levesekhez vagy snackként ropogtatva. Ne hagyjuk ki az
étrendünkből ezt az egészséges zöldséget!