A meggybor készítése otthon egy remek
lehetőség arra, hogy kihasználjuk a friss meggy szezont, és elkészítsük saját
finom, aromás italunkat. A meggybor íze igazi nyári élményt nyújt, és akár
ajándékba is adhatjuk szeretteinknek. Az első lépés a megfelelő alapanyagok
beszerzése. Szükségünk lesz friss, érett meggypálinkára, cukorra, valamint
tiszta üvegedényekre vagy palackokra. A következő lépés a meggypálinka
elkészítése. Ehhez mossuk meg alaposan a meggypálinkát, majd távolítsuk el a
csumát. Tegyük a meggypálinkát egy nagy üvegedénybe, majd szórjuk rá a
cukrot. Keverjük össze alaposan, majd fedjük le az üvegedényt. Az üvegedényt
tegyük egy napra hűvös, sötét helyre. Ezután kezdhetjük el rázogatni minden
nap legalább egyszer, hogy a cukor jól elkeveredjen a meggypálinkával.
Körülbelül 2-3 hét múlva az ízesített meggypálinka készen áll az
elfogyasztásra. Az elkészült bor intenzív meggy ízekkel rendelkezik, és
tökéletes választás lehet egy nyári kerti partyhoz vagy barbecue-hoz. Ne
felejtsük el ellátni címkével a palackot, hogy mindig emlékezzünk rá, hogy
mikor és hogyan készült az ital. Érdemes néhány palackot félretenni és télen
is élvezni a friss meggy ízeket. Remélhetőleg ezekkel az egyszerű lépésekkel
te is képes leszel elkészíteni saját meggyborodat otthon! Jó sikerülést!