Vörös Káposzta Receptek

  A vörös káposzta minden évben ősszel
és télen az egyik kedvelt zöldségünk, amit számos módon felhasználhatunk. Az
egyik legnépszerűbb módja annak, hogy elkészítsük a vörös káposztát, az a
vörös káposzta savanyítás. Ehhez szükséged lesz vörös káposztára, sóra,
cukorra és esetleg borókabogyóra. Először a káposztát vékony szeletekre
vágjuk, majd egy nagy tálba tesszük és megszórjuk sóval. Ezt követően jól
összekeverjük, majd hagyjuk állni legalább egy órán át. Ha szeretnéd feldobni
az étkezéseidet egy kis vörös káposztával, akkor érdemes kipróbálnod a vörös
káposzta salátát. Ehhez szükséged lesz apróra vágott vörös káposztára,
almára, dióra vagy mandulára és joghurtra. Az összetevőket egyszerűen
összekevered és már tálalhatod is. Ha valami igazán ínycsiklandozót szeretnél
készíteni a vörös káposztából, akkor próbáld ki a vörös káposzta pörköltet.
Ehhez először megpárolod a vörös káposztát egy kevés olajon, majd hozzáadod a
darált húst és fűszereket. Végül hagyd összesülni az ízeket és már tálalhatod
is. Összességében elmondható, hogy a vörös káposzta sokféleképpen
felhasználható és igazi vitaminbombaként szolgálhat az egészséges
étrendedben. Kísérletezz bátran és fedezd fel te is ennek az izgalmas
zöldségnek az ízvilágát!