A birsalma lekvár egy finom és
egészséges kiegészítő lehet a mindennapi étrendünkben. A birsalma vagy más
néven kökény egy igazán vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcs,
amelynek fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat. Először is, a
birsalma lekvár könnyen elkészíthető otthon, így biztosak lehetünk abban,
hogy friss és minőségi összetevőket használunk hozzá. Előnye továbbá, hogy
sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a boltban kapható változatok, így
egészségesebb alternatívát jelent. A birsalma lekvár elkészítése nem
bonyolult feladat. Első lépésként meg kell mosni és meghámozni a birsalmát,
majd kockákra kell vágni. Ezután egy lábasba tesszük a gyümölcsöt, hozzáadunk
egy kevés vizet és fűszereket (pl. fahéjat), majd lassú tűzön puhára főzzük.
Ha megpuhult a birsalma, botmixerrel pépesítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és
még egy kevés citromlevet. Végül forraljuk fel az egészet, majd töltsük
üvegekbe és zárjuk le azokat. A birsalma lekvár remek választás lehet
reggelire kenve pirítósra vagy péksüteményre, de akár desszertekhez is kitűnő
választás lehet. Emellett gazdag C-vitaminban és rostokban is, így segíthet
az immunrendszerünk erősítésében és az emésztésünk javításában is. Összességében
elmondható, hogy a birsalma lekvár egyszerűen elkészíthető és nagyon finom
étel, amely sok pozitív hatással lehet az egészségünkre. Érdemes kipróbálni
ezt az ízletes csemege!