A tél egyik kedvenc savanyúsága az
ecetes torma, ami nemcsak finom, de egészséges is. Ha szeretnéd otthon
elkészíteni ezt az ízletes fogást, íme egy egyszerű recept, amit bárki
könnyedén elkészíthet. Hozzávalók: – 1 kg torma – 1 liter ecet – 2 evőkanál
cukor – 1 evőkanál só – 5 szem borókabogyó Elkészítés: 1. Először alaposan
megtisztítjuk a tormát, és meghámozzuk. 2. A tormát vékony szeletekre vágjuk,
vagy reszeljük, attól függően hogy milyen módon szeretnénk elkészíteni. 3.
Egy lábasban felforraljuk az ecetet, majd hozzáadjuk a cukrot, sót és
borókabogyót. 4. Amikor a fűszeres ecet felforralt, hozzáadjuk a tormát, majd
lefedve hagyjuk párolódni kb. 15 percig. 5. Végül üvegekbe szedjük a tormát
és rögtön lezárjuk. 6. Hagyjuk állni egy-két napig, hogy az ízek jól
összeérjenek. Így elkészítve az ecetes torma hosszú ideig eláll és akár hideg
napokon is finom kísérő lehet az ételeink mellé. Próbáld ki te is ezt a
receptet és garantáltan nem fogsz csalódni!