Gesztenye Főzés

  A gesztenye főzés egy őszi- téli
különlegesség, amelyet sokan csak sült formában ismernek. Azonban a
gesztenyéből számtalan finom és egészséges étel készíthető még, mint például
gesztenyepüré, gesztenyekrémleves vagy gesztenyepuding. Először is fontos
megemlíteni, hogy a gesztenyét megfelelően kell előkészíteni a főzés előtt.
Ehhez először vágjunk be a gesztenye hegyes végébe egy X alakú bemetszést.
Ezt követően forró vízben blansírozzuk őket 2-3 percig, majd csepegtessük le
és hűtsük le hideg vízzel. Ezt követően könnyebb leszedni a héjukat. A
gesztenyepüré elkészítéséhez főzzük meg a gesztenyét sós vízben, majd
töröljük át és passzírozzuk át egy finom szitán. Adjunk hozzá tejet, vajat és
ízlés szerint édesítőt. Keverjük simára és kész is van a finom gesztenyepüré.
A gesztenyekrémleves elkészítéséhez kezdjünk el vajon megpirítani apróra
vágott hagymát és fokhagymát. Adjunk hozzá felvágott gesztenyét, zellert és
petrezselymet. Pároljuk össze az összetevőket, majd öntsük fel húslevessel és
tejszínnel. Forraljuk fel, majd turmixoljuk simára. Végül a
gesztenyepudinghoz közepes lángon főzzünk össze tejet, vaníliarúd kikapart
magjait és cukrot. Adjunk hozzá tojássárgákat és keményre verve a fehérje
habot. Keverjük simára, majd töltsük poharakba és hűtsük le. Összegezve tehát
a gesztenye főzős változatai lehetőséget adnak arra, hogy változatos és
ínycsiklandó fogásokat készítsünk ebből az őszi csemegeből. Bár kissé
időigényes lehet a gesztenye előkészítése, az elkészült ételek minden percet
megérnek!Így bátran próbálkozzatok otthon is ezekkel az egyszerű receptekkel
és élvezzétek az őszi ízeket!