Gombas Teszta

  A gombás tészta egy egyszerű, mégis
ízletes étel, amely gyorsan elkészíthető, és ideális választás lehet egy
hosszú munkanap után. Az első lépés az, hogy felaprítsuk a gombát és a
hagymát. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymát és
pirítjuk addig, amíg aranybarna nem lesz. Ezután beletesszük a felaprított
gombát, és addig pirítjuk, amíg elveszíti nedvességét. Amikor a gomba már
megpuhult, hozzáadjuk a fűszereket (pl. só, bors, fokhagyma) és egy kis
tejszínt vagy tejfölt. Hagyjuk összefőni az ízeket néhány percig. Eközben
főzzük meg a tésztát sós vízben, majd szűrjük le. Ha elkészült, keverjük
össze a gombás mártással. Végül szórjunk rá friss petrezselymet vagy
reszeljünk rá sajtot az extra ízért. És már kész is a finom és tápláló gombás
tészta! Reméljük kedvet kaptál kipróbálni ezt az egyszerű receptet otthon is!
Jó étvágyat!